Kako Povrniti škodo Po OSAGO V Letu

Kazalo:

Kako Povrniti škodo Po OSAGO V Letu
Kako Povrniti škodo Po OSAGO V Letu

Video: Kako Povrniti škodo Po OSAGO V Letu

Video: Kako Povrniti škodo Po OSAGO V Letu
Video: 3 способа как привязать ПОВОДОК к СТВОЛУ снасти / самодура 2024, Maj
Anonim

V primeru poškodbe avtomobila ali druge zavarovane lastnine bo zavarovalnica povrnila znesek, določen s pogodbo OSAGO. Da bi lastnik premoženja povzročil škodo zaradi incidenta, o tem pisno obvesti zavarovalnico. Ko je krivec za nesrečo druga stranka v nesreči, škodo povrne njegova zavarovalnica.

Kako povrniti škodo po OSAGO
Kako povrniti škodo po OSAGO

Potrebno je

  • - politika CTP;
  • - dogovor z zavarovalnico;
  • - dokumenti za avto;
  • - potni list;
  • - podrobnosti o zavarovalnici;
  • - potrdilo prometne policije;
  • - protokol o upravni zadevi;
  • - prijavnica;
  • - plačilni dokumenti (če obstajajo).

Navodila

Korak 1

V primeru nesreče pokličite in o tem obvestite zavarovalnico. Navedite, kako se izvaja ocena škode. To lahko na kraju nesreče stori predstavnik zavarovalnice ali na njeni lokaciji. Obvestilo je praviloma priloženo pravilniku OSAGO. Izpolnite ta dokument. Če je krivec nesreče drugi udeleženec nesreče, pri njem preverite številko police, ime zavarovalnice. Obvestite zavarovalca krivca o incidentu. Poleg tega je za to določeno 15 dni.

2. korak

V primeru incidenta inšpektor prometne policije sestavi protokol o upravnem prekršku. Preberite dokument in prosite za pojasnitev svojih pravic in odgovornosti. Nato podpišite protokol. Če vam je inšpektor v času nesreče naložil globo, boste prejeli potrdilo. Vključen je na seznam dokumentov, ki jih je treba predložiti zavarovalnici.

3. korak

Zahtevajte potrdilo prometne policije (za to prometna policija uporablja obrazec 748). Dokument natančno določa bistvo incidenta, kraj, čas ter podatke o udeležencih nesreče. Potrdilo podpiše uradna oseba, overjeno s pečatom.

4. korak

Obrnite se na svojo zavarovalnico. Pokažite potni list, avtomobilsko dokumentacijo, potrdilo o nesreči, protokol, potrdila o plačilu stroškov v zvezi s škodo. Zastopnik zavarovalnice sestavi izjavo. Dokument je napisan v vašem imenu. Oceno škode praviloma opravi zavarovanec. Imate pa pravico, da na lastno pobudo vključite neodvisne strokovnjake. Zavarovalnica mora znesek, naveden v prijavi, povrniti v 30 dneh od datuma, ko dokumentacijo oddate osebno ali po pošti s potrdilom o prejemu.

5. korak

Pri povračilu manjšega zneska imate pravico vložiti zahtevek proti zavarovalnici, spor rešiti izvensodno. Poleg tega zavarovalnico plača neodvisno oceno, ki jo opravite na svoje stroške. Vse stroške, povezane z evakuacijo vozil (če obstajajo), zdravljenjem zaradi nesreče, strokovnim znanjem in drugimi vrstami škode, predpisane z zakonom, zavarovalnica povrne v celoti.

Priporočena: