Kako Izračunati Korist Za Nosečnost V Letu

Kazalo:

Kako Izračunati Korist Za Nosečnost V Letu
Kako Izračunati Korist Za Nosečnost V Letu

Video: Kako Izračunati Korist Za Nosečnost V Letu

Video: Kako Izračunati Korist Za Nosečnost V Letu
Video: Однажды в сказке Чукурова Серия 102 (Фрагмент №1 Финал сезона)| Bir Zamanlar Çukurova (Sezon Finali) 2024, Maj
Anonim

Vse ženske, ki imajo zdravstveno zavarovanje, so upravičene do nadomestila za nosečnost. Dodatek za nosečnost znaša 70 koledarskih dni za normalno nosečnost in 84 koledarskih dni za večplodne nosečnosti. Dodatek se izplačuje iz javnih sredstev, vendar ga šteje in izda podjetje, v katerem delate. Od 1. januarja 2011 se dodatek izračuna na podlagi povprečne plače za 24 mesecev. Najnižji znesek nadomestila ne sme biti nižji od minimalne plače. Minimalna plača znaša 4330 plus regionalni koeficient. Najvišja omejitev izplačila dajatev od leta 2011 je bila 415.000 rubljev.

Kako izračunati dodatek za nosečnost
Kako izračunati dodatek za nosečnost

Navodila

Korak 1

Če želite izračunati znesek nadomestila za materinstvo, morate zaslužek sešteti za 24 mesecev in ga deliti s 730. To bo znesek, ki vam ga bodo izplačali v enem dnevu. Bolniške odsotnosti pri izračunu skupnega zaslužka za 24 mesecev se odštejejo od zneska izračuna. Znesek, ki ste ga dobili na dan plačila, pomnožite s 70 ali 84, odvisno od tega, ali je vaša nosečnost normalna ali večplodna. Če delate na več delovnih mestih, vam je treba nadomestilo za nosečnost izplačati na vseh delovnih mestih, glavno je, da skupni znesek ne presega 415 tisoč rubljev.

2. korak

Če imate največ 6 mesecev delovnih izkušenj, se dodatek izplačuje na podlagi minimalne plače. To pomeni, da vsoti regionalnega koeficienta, ki je na voljo na vašem območju, dodate 4330. To je znesek izplačila za en koledarski mesec.

3. korak

Ženske, ki študirajo v izobraževalnih ustanovah, prejemajo dodatek v višini štipendije, ki jo zagotavlja ta izobraževalna ustanova.

4. korak

Za ženske, katerih podjetja so bila likvidirana in imajo status brezposelne, se dajatev izračuna po stopnji 374,62 na mesec.

5. korak

Če ste se zgodaj prijavili za nosečnost, boste na podlagi potrdila zdravnika prejeli dodaten enkratni dodatek 438, 87. Če želite to narediti, se morate prijaviti pred 12. tednom nosečnosti.

Priporočena: